Paperback Vlinderfotografie fototips

 

Tips en trucs door Rob Doolaard - snelgids

 

 

 

 
 
Nederland : € 17,50 exclusief € 4,35 verzendkosten
België : € 17,50 exclusief € 8,70 verzendkosten

(inclusief kortingsbon ter waarde van € 7,50)

 

Betaling

Bovengenoemd bedrag overmaken op betaalrekening

NL82INGB0003600057 (BIC: INGBNL2A)

t.n.v. R. Doolaard o.v.v. boek Vlinderfotografie + je naam, adres en woonplaats.

 

Verzending na ontvangst betaling.

 

 

 

Vlinderfotografie fototips

Het fotograferen van vlinders is een specialisatie voor de echte volhouders, er wordt veel gevraagd op het gebied van camerakennis, het werken met licht, en last but not least geduld. Menig hard werkende fotograaf belandde in een dip nadat een vlinder het ruime sop had gekozen tijdens het opstellen van de camera en statief.

Geduld, aangevuld met de broodnodige kennis van vlinders, zijn belangrijke bestanddelen om in deze tak van sport langdurig en met veel plezier menig fladderaar op de foto te zetten. Om succes te hebben in de vlinderfotografie is enige kennis van close-up en macrofotografie heel handig. Een groot nadeel bij dicht-bij-fotografie is het gemis van scherptediepte, maar ook het omgaan met licht en het gebruik van de juiste camera-systemen, dwingt ons om goed voorbereid op pad te gaan.

In deze snelgids leg ik een aantal belangrijke zaken onder de loep, naast allerlei fototechnische onderwerpen is ook kennis van vlinders een belangrijke schakel tot het komen van mooie vlinder beelden! Een heel groot voordeel is dat je ze werkelijk overal kunt fotograferen zoals in de natuur, vlindertuin en zelfs in je eigen tuin. Van compact camera tot het gebruik van tussenringen op een spiegelreflexcamera, en zelfs het werken met een mobieltje of i-Pad komen aan bod. Op eenvoudige wijze, en kort beschreven leg ik uit hoe er bijvoorbeeld uit flitsers en objectieven het maximum aan kwaliteit gehaald kan worden. Ook het gebruik van ISO-waarden en het daadwerkelijk werken met sluitertijden en diafragma's, kunnen zorgen voor prachtige beelden van top kwaliteit.

Laat je verbazen door de mogelijkheden welke de fotografie biedt, maar vergeet niet te genieten van wat onze aardkloot aan prachtige vlinders heeft voortgebracht!

Veel leesplezier toegewenst!

 

Anderen bekeken ook onze Ebooks en andere boeken:

 

 

Productinformatie:

 

Vlinderfotografie fototips
 Auteur/fotograaf  Rob Doolaard
 Titel  Vlinderfotografie
 Uitgever  Rob Doolaard IZP vof
 Uitvoering  Paperback
 Verschijningsdatum  juni 2014
 ISBN  9789081702188
 Formaat  18 x 18 cm
 Aantal pagina's  80
 Foto's  71 met camerainstellingen
 Taal  Nederlands

 

 

 

Voorbeeld pagina's

 

 

 

 

 

 

 

REACTIES DEELNEMERS        WORKSHOPS        BOEKEN

CADEAUBON        RIJSTZAKKEN

ONLINE BEELDBANK        HOME