workshop Analoge fotografie Rotterdam 2019 incl. ontwikkelen in koffie (Caffenol)

Ontdek samen met Rob Doolaard de wereld van de analoge fotografie. Maak mee hoe het is om te fotograferen met een kleinbeeldcamera inclusief filmrolletje met 24 opnames. Tijdens de workshop werk je alleen met diafragma en sluiter. Het licht meten doen we gezamenlijk met losse belichtingsmeters. Tijdens het ‘retrofotografie-avontuur’ krijg je ruim de tijd voor het maken van mooie composities met de juiste belichting.

Een bijzonder dagje ‘Old School fotografie’ voor zowel de beginnende- als de gevorderde fotograaf met of zonder ervaring in analoge fotografie en/of het ontwikkelen van zwart-wit negatief films.


Data workshop

zaterdag 9 november 2019 – analoge fotografie + ontw. – Inschrijven

Ga voor meer info en inschrijven voor deze twee workshops naar onze website www.analogefotografie.info Op deze site kun je ook meer algemene info vinden over analoge fotografie!


Workshopduur

10.15 tot 17.00 uur

Locatie

Literair café Huis der Zotheid, Haringvliet 401, 3011 ZP Rotterdam

(voldoende parkeergelegenheid op eigen kosten)

Doel

Tijdens de workshop leer je de analoge camera tot in de puntjes te bedienen. De verschillende onderwerpen zorgen aan het einde van de dag voor een brede(re) kennis van analoge fotografie en het ontwikkelen van zwart-wit negatief films.

Wat gaan we doen

Na de inleiding en uitgebreide instructie over de camera gaan we op pad. We werken met daglicht en beoordelen samen de compositie. Met onze analoge camera’s kun je alleen in de M-stand fotograferen, dus besteden we veel aandacht aan diafragma-sluitertijd-combinaties.

Nadat de films zijn volgeschoten, keren we terug naar het Huis der Zotheid. Na de lunch gaan we aan de slag met het ontwikkelen van de zwart-wit negatief films. Geloof het of niet we ontwikkelen in: KOFFIE! Het wegen en mengen van de ingrediënten (koffie, soda, vitamine C en zout) doen we gezamenlijk.

Het inspoelen en ontwikkelen van de films doe je in groepjes van 2. Nadat de films ontwikkeld, gefixeerd en met water gespoeld zijn, laten we ze drogen en nemen we tijd voor een lekker bakkie koffie. Daarna scannen we de drie mooiste negatieven zodat iedereen de gedigitaliseerde beelden mee naar naar huis krijgt.Belangrijk om te weten

Je hoeft geen camera en statief mee te nemen, je krijgt een analoge camera te leen. Dus neem alleen jezelf en een portie gezelligheid mee!

Aantal personen

Maximaal 10 personen (zowel voor de beginnende- als de gevorderde fotograaf).

Prijs

€ 97,50 per persoon incl.

  • koffie bij ontvangst
  • lunchbuffet
  • drankje na afloop
  • gebruik van een analoge camera (kleinbeeld)
  • zwart-wit rolletje (24 opnames)
  • gebruik van ingrediënten voor de Caffenol ontwikkelaar en fixeer
  • gebruik van doka apparatuur
  • hand-out met complete handleiding voor het zelf ontwikkelen van films
  • usb-stick met alle gedigitaliseerde opnames
  • een schouderklopje van Rob

Voor meer informatie over analoge fotografie ga naar onze andere site: www.analogefotografie.info


Annuleringsvoorwaarden

Kosteloos annuleren tot 2 weken voor de workshop.

Bij annuleren binnen 2 weken kost het u 50%.

Bij annuleren binnen 1 week kost het u 100%.

Inschrijving

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@dierenfotografie.nl (contactpersoon: Conny Doolaard)


Inspiratie