eBook-serie: dierentuin-, macro-, paddenstoelen- en vlinderfotografie

eBook-serie: dierentuin-, macro-, paddenstoelen- en vlinderfotografie

€ 20,00  –  levering in ePub en PDF

Je kunt het bedrag overmaken!

Bovengenoemd bedrag overmaken op betaalrekening
IBAN: NL82INGB0003600057 (BIC: INGBNL2A)
t.n.v. R. Doolaard te Ouderkerk aan den IJssel
o.v.v. eBook-serie + je e-mail adres.

Je ontvangt het eBook na ontvangst betaling en je e-mail adres.


Inhoud eBook serie

eBook dierentuinfotografieFotografie – Fotograferen in Diergaarde Blijdorp

Een eBook waarin zowel beginners als gevorderden allerlei tips en trucs vinden over hoe en waar men de mooiste foto’s kan maken. In dit eBook worden aan de hand van veel voorbeelden uit de praktijk, oplossingen gegeven om van grote, kleine, snelle of juist langzame dieren topfoto’s te maken. Glas, afstand of vogels in de lucht fotograferen zijn in principe geen onoverkomelijke hindernissen om aan mooi fotowerk te komen. Laat dit eBook een gids en leidraad zijn om in Diergaarde Blijdorp uw hobby op een nog hoger peil te brengen.

eBook MacrofotografieFotografie: Macrofotografie fototips

Een eBook waarin alle soorten macrofotografie aan de orde komen. Op eenvoudige wijze, maar vooral stap voor stap wordt uitgelegd hoe de mooiste macrofoto’s (binnen of buiten) gemaakt kunnen worden. Voorzetlenzen, tussenringen, omkeerring, macro-objectieven, balgfotografie maar foto’s maken met een microscoop komen allemaal aan bod. Veel macrofoto’s inclusief technische gegevens, zoals diafragma, sluitertijd, ISO-waarde en gebruikt objectief passeren de revue. Belichting en verlichting spelen een grote rol in de macrofotografie. De wijze van scherpstellen maar ook het gebruik van focus-stacking (stapelen van scherptedieptes!) verdienen een hoofdrol in dit eBook. Een eBook voor beginners en gevorderden, met een kleine of grote beurs, en altijd op zoek naar professionele oplossingen voor een van de mooiste specialisaties binnen de fotografie. Macrofotografie.

Fotografie: Vlinderfotografie fototips

eBook VlinderfotografieHet fotograferen van vlinders is een specialisatie voor de echte volhouders, er wordt veel gevraagd op het gebied van camerakennis, het werken met licht, en last but not least geduld. Menig hard werkende fotograaf belandde in een dip nadat een vlinder het ruime sop had gekozen tijdens het opstellen van de camera en statief. Geduld, aangevuld met de broodnodige kennis van vlinders, zijn belangrijke bestanddelen om in deze tak van sport langdurig en met veel plezier menig fladderaar op de foto te zetten. Laat je verbazen door de mogelijkheden welke de fotografie biedt, maar vergeet niet te genieten van wat onze aardkloot aan prachtige vlinders heeft voortgebracht!

eBook PadddenstoelenfotografieFotografie: Paddenstoelenfotografie fototips

Ze zijn eigenlijk het hele jaar aanwezig, weliswaar als schimmel onder de grond, maar toch. Enkele durven het aan om altijd zichtbaar te zijn, maar verreweg de meerderheid laat zich slechts in een korte tijd bewonderen, de herfst. Ik heb het natuurlijk over de paddenstoel, het vruchtlichaam van meestal voor het blote oog onzichtbare Mycelium. Paddenstoelen vormen met elkaar een eigen rijk, en zijn dus geen dieren maar ook geen planten. Als de omstandigheden ideaal zijn steken ze hun koppies boven de grond en verspreiden hun sporen. Op deze manier zorgen ze voor hun eigen voortbestaan. Ontelbare sporen kiezen het luchtruim, geholpen door de wind. Een nieuwe woonplaats in de vorm van hout, bladeren of bijvoorbeeld mest is het doel van deze, zo interessante inspanning. Niet alleen in de herfst maar ook in andere jaargetijden laten deze kleine wondertjes van de natuur ons steeds maar weer verbazen. Dit alles vraagt, of liever gezegd schreeuwt om gefotografeerd te worden. Maar hoe, dat is natuurlijk de vraag. Een kiekje is snel gemaakt, de kaart van een camera vol schieten kan iedereen. Maar als je serieus bezig wilt zijn met het fotograferen van paddenstoelen, is dit eBook wellicht een eerste belangrijke stap op weg naar prachtige foto’s.

Veel informatie, maar ook fototips en trucs, volgen elkaar op. Of het nu gaat over diafragma’s, tussenringen of compositie, alles staat in het teken van paddenstoelenfotografie. Genoeg inspiratie om mee aan de slag te gaan, en om kennis van fotografie naar een hoger niveau te brengen. Bijzonder in dit eBook is ook de bijdrage van Frans Advokaat, zijn kennis op het gebied van paddenstoelen zorgt voor een compleet eBook. Informatie welke nodig is om paddenstoelen te vinden, maar ook om ze te herkennen. Honderden foto’s geven een goed beeld van wat er zoal in onze Nederlandse bossen, heidevelden, duinen enz. te vinden is.

Kopieer dit eBook eventueel naar je smartphone. Veel voorbeeldfoto’s van paddo’s (herkenning!) en oplossingen voor moeilijk te fotograferen paddenstoelen zijn dan altijd binnen handbereik.